Thursday, September 1, 2016

RESDUNG ( SINUSITIS ) DAN PENCEGAHANNYA


APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)


Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.Sinusitis merupakan keradangan pada selaput sinus. Apabila berlakunya Sinusitis, mukus seperti hingus tidak dapat mengalir keluar dengan baik dari sinus. Oleh yang demikain ia akan dipenuhi oleh rembesan.

Istilah Saintifik - Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.RESDUNG atau seduan(sinusitis) adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat apabila daya tahan penyakit atau antibodi seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman resdung / hama) yang terus merebak dalam tubuh pesakit.

Antara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhingus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan.


PRODUK FOREVER LIVING DAPAT MEMBANTUSebagai pengguna dan pernah menghidap resdung ini, produk Forever AVG menjadi pilihan saya! 

Aloe Vera Gel


- buang toksin di usus kecil, usus besar
- kurangkan beban liver
- meningkatkan penyerapan khasiat
- Anti keradangan
- sembuhkan luka luaran/dalaman
- tahan sakit/tahan gatal
- bekalkan 200 jenis khasiat
- kaya dengan vitamin B12, bagus utk pembentukan sel darah merah
- meningkatkan sistem imun
- awet muda & anti oxidant
- bantu dalam pergerakkan usus elakkan sembelit
- pesakit gout, asthma dinasihatkan guna Aloe Berry Nectar 100ml x 2 kali sehari.

Bancuh dengan 200ml air kosong . Minum semasa perut kosong (awal pagi).
Semoga Berhasil! 

No comments:

Post a Comment